Descobreix la història de Montsonís, poble medieval

Montsonís, un poble que va renéixer de les seves cendres. Vols conèixer la seva història?

 Pobles medievals: Montsonís

Història de Montsonís, poble medieval

Ens acompanyes a descobrir un dels pobles medievals amb més encant?

Hola! Som la Tina i la Geruma, les burretes de Montsonís! Vivim al “corral del ajocarot” amb la nostra encantadora família: la gossa Xiruca i els ànecs, les oques amb els galls, les gallines i tota la seva prole de pollets. Ens sabem tota la història de Montsonís i en coneixem els secrets millor guardats. Vols descobrir-los? Te’ls expliquem amb pels i senyals.

Montsonís és un preciós poble, municipi de la Foradada, de la comarca de la Noguera (Lleida). Va ser molt important a l’edat mitjana, degut a la seva situació fronterera amb el món àrab. En aquella època arribaven visites, peregrins del camí de Santiago que, cansats després d’una jornada de camí hi demanaven allotjament. Llavors se’ls permetia dormir en una de les dependències del Castell anomenada l’habitació del peregrí; tot i per normes de seguretat se’ls tancava amb clau per evitar que durant la nit es poguessin passejar pel Castell.

Tina i Geruma

Anys més tard degut a la postguerra, la forta crisi agrícola i la manca d’oportunitats, els habitants del poble van haver d’abandonar Montsonís, encarrilant el seu futur cap a la ciutat.

Fa més de 35 anys els hereus d’aquest patrimoni a punt de l’extinció, van fer renéixer el poble, contribuint a la seva recuperació i revitalització.
Avui Montsonís, no només ha renascut de les seves cendres, sinó que és model de sostenibilitat per altres petits pobles que també tenen un patrimoni que cal posar en valor.

Des de la il·lusió, el compromís, la professionalitat i amb la col·laboració de veïns, entitats, empreses, ajuntament i administracions, treballem dia rere dia fent realitat un bonic poble en el que hi vivim i treballem un bon nombre de famílies, i que el compartim amb els nostres clients, intentant que us sentiu també com a part del projecte, perquè ho sou, ja que sense vosaltres una gran part de la nostra feina no seria viable ni sostenible, no solament a nivell econòmic, sinó també social.

Montsonís

La teva compra

Tens dubtes?

Tina i Geruma

Benvingut/da al nostre poble!
En coneixem tots els secrets.
Pregunta'ns el que vulguis.

Escriu-nos

Newsletter

Forma part de Montsonís!

Vols assabentar-te de tots el secrets del poble abans que ningú? Uneix-te a la nostra newsletter!

La teva subscripció al butlletí s'ha realitzat correctament.
T'has donat de baixa de la subscripció correctament.
La teva sol·licitud s'ha tramitat correctament. En breu rebràs un missatge de correu electrònic amb instruccions per completar la subscripció.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació