A Montsonís obrim portes carregats d’il·lusió

Publicat el 18/02/2020

 Descobreix 7 propostes singulars per a fer a Montsonís


Durant aquest temps de pausa us hem trobat a faltar, però ha estat per una bona causa. Hem aprofitat el temps,  i tornem amb il·lusió i amb un grapat de sorpreses que de ben segur us agradaran.

A més, anem d’estrena!: una nova web: Montsonis.org,  un site renovat que esperem que us sigui útil, i que trobareu ple de propostes per gaudir d’aquest raconet amb encant, envoltat de muralles medievals, com és el poble de Montsonís.

Avui presentem 7 propostes, comencem! 


1.- Dormir al recer d’un castell

Us heu imaginat mai dormint a tocar d’un castell? Per fer-ho ja no és necessari disposar de títol nobiliari, ja que podreu viure una experiència de Reis allotjant-vos en una de les diferents cases rurals de les que disposem dins del nucli medieval de Montsonis. Oblida’t de les pantalles tàctils i descansa en una de les cases de pedra que et permetran descobrir la tranquil·litat atrapada entre els carrers empedrats i gaudir de les vistes a la vall.



2.- Fer-se una foto amb el Padrí de Montsonís

Gràcies a l’enginy del Pere Anton Mola Solà, veí de Montsonis  i de la seva habilitat, els retalls de fusta de palets han pres vida. El Padrí, assentat als peus de la serralada del Montsec, ens convida a seure amb ell per contemplar les espectaculars vistes.

A 8 minuts a peu des de Montsonis, en un mirador fantàstic a la vall del Segre i d’Artesa, es troba aquest simpàtic habitant del poble, que acompanya a molts dels excursionistes que es volen fer una foto amb ell per endur-se un record.

El Padrí de Montsonís es una de les escultures que  formen part de l’excursió-ruta “Land art” ideal per famílies i parelles amb ganes de caminar, gaudir de la natura i de l’art. Si esteu interessats en fer aquesta ruta, podeu passar-vos per Recepció a “La botiga” i us en oferirem més detalls.



3
.- Transportar-te als temps medievals en el Castell de Montsonís

Una de les grans raons per a visitar Montsonís és el seu imponent castell, l’origen del qual es remunta als temps de la Reconquesta, i que perdura encara habitat, motiu pel qual ondeja la bandera en la seva torre de l’homenatge. Si veniu a visitar el Castell us recomanem pujar a la torre del castell, des d’on es poden contemplar unes vistes impressionats amb unes panoràmiques a tota la vall. Un altre dels motius per a visitar el castell és el conèixer el seu interior, que transporta al viatger per diferents espais, amb recreacions de la vida en temps medievals i anècdotes sobre la historia dels residents del castell. De l’interior fins i tot es pot visitar l’habitació del pelegrí, espai que es feia servir per allotjar hostes temporals que seguien rutes de pelegrinatge de la regió.



4.- Retrocedir en el temps fent un Free –Tour pel nucli històric de Montsonis.

Una ruta guiada per a descobrir la evolució des de la Edat Mitjana fins avui.

Si la visita al Castell ens ha fet imaginar la vida en èpoques remotes, la visita guiada pels carrerons del poble, ens obrirà els ulls a detalls, històries, costums i fets que les seves pedres ens amaguen.

Coneixerem pas a pas la evolució des del passat medieval fins a l’època moderna amb la crisis del camp i l’abandonament  del poble i el ressorgir de les seves runes amb el turisme sostenible i fins arribar al nomenament oficial de “Poble amb Encant”.

El recorregut comença a La Botiga de Montsonis  i recorre els vestigis del passat distribuïts pels diferents indrets: el forn de pa, els antics torreons de defensa convertits en trulls pel vi o cisternes per l’aigua, l’aprofitament dels diferents edificis  i espais, la explicació del significat dels seus escuts, la ubicació de les muralles Jussana i Sobirana,  i la visió del creixement del poble  des del seu origen i al voltant de l’Esglèsia Romànica de Sant Urbà de Montsonis. Tot una descoberta que farà que passegem per  Montsonis amb uns altres ulls.



5.- Deixar-se meravellar per les coves de Salgar

Una altra de les excursions recomanades properes al poble de Montsonís i que forma part també de la seva història  és la que porta fins al Santuari de la Mare de Déu de Salgar, una ruta d’uns 25 minuts caminant des del poble, o de 10 minuts si s’hi va en cotxe. El Santuari, que és protegit com a bé d’interès cultural, es un recinte tancat, construït en pedra i compta amb una església romànica, restes del claustre i l’edifici conventual. Però allò que hi destaca de tot el conjunt és que totes les edificacions  estan construïdes dins d’una gran balma modelada pel riu Segre. L’ascensió per unes escales de pedra ens permetrà seguir tot el seguit de coves que formen el conjunt, fins arribar a la gran cova, on trobem la imatge de la Verge i  que ofereix vistes a tot l’entorn.



6.- Visitar els animalets del corral de Montsonís

Si vens a Montsonís no pots deixar de visitar als encantadors animalets que fan les delícies de grans i petits en el “corral del ajocarot”, nom provinent del lloc on s’ajocant (es retiren a dormir) els seus animals:

- Les burretes Tina i Geruma
- La gossa Xiruca i els anecs
- Les oques amb els galls i les gallines i els seus pollets

Compartir una estona agradable amb aquesta encantadora família és una de les activitats preferides dels nostres visitants.



 7.- Deixar-te seduir pel món dels ocells

Montsonís és un indret ideal per fotografiar les especies més emblemàtiques dels ocells. Us imagineu tenir a dos pams ocellets de totes les mides i colors i poder fotografiar-los? No patiu! Un vidre espia ens separa d’ells mentre els observem d’a prop. Pardals, trepadors blaus, tòtiles, pinçans, caderneres… Aprendrem a diferenciar-los i podrem gaudir de les seves acrobàcies mentre mengen i beuen.




Montsonís és un poble ideal per una escapada per desconnectar en un indret carregat d’història en el marc del turisme rural amb grans dosis de tranquil·litat. Si us agrada la natura i les rutes de senderisme ja podeu reservar una de les nostres cases rurals disponibles a través del següent enllaç.

Si teniu cap dubte sobre les condicions de reserva o bé els nostres allotjaments, no dubteu en contactar amb nosaltres trucant-nos al 973 400 265 o bé mitjançant el següent link.

Fins aviat!

 

 



La teva compra

Tens dubtes?

Tina i Geruma

Benvingut/da al nostre poble!
En coneixem tots els secrets.
Pregunta'ns el que vulguis.

Escriu-nos

Newsletter

Forma part de Montsonís!

Vols assabentar-te de tots el secrets del poble abans que ningú? Uneix-te a la nostra newsletter!

La teva subscripció al butlletí s'ha realitzat correctament.
T'has donat de baixa de la subscripció correctament.
La teva sol·licitud s'ha tramitat correctament. En breu rebràs un missatge de correu electrònic amb instruccions per completar la subscripció.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació